(Technická poznámka: Gramaticky psáno jako pro muže, ale platí obdobně i pro ty naše víly ☺)

Možná Ti tento článek bude připadat, že je psán s příliš naléhavou dikcí. Je to tak. Život ti utíká, není čas ztrácet čas. Člověče, jak můžeš třeba 30 let svého života ležet doma za pecí?! Nemůžeš – vstávej! Probuď se! Rozhlédni se kolem sebe, hledej svou životní cestu, najdi ji a jdi po ní. Závod byl již dávno odstartován, písku v hodinách nemilosrdně ubývá… Na co chceš čekat?!

Jsi povolán k lásce! ♥ Jsi povolán ke službě druhým. Tvůj život má být plodný. Kde jsou tvoje výsledky?

Minimálně jedna z těchto cest je pro tebe:

♥ Manželství a rodina

♥ Kněžství

♥ Zasvěcený život (řeholník, mnich)

♥ Svobodný stav – život zasvěcený mimořádné službě druhým (církevnímu společenství)

Máš v srdci dlouholetou touhu vydat se po jedné z nich? Výborně! Jen si dej pozor, abys tvrdohlavě nestavěl překážky Bohu, pokud by jeho záměr s tebou byl jiný. Zkus se aspoň na malou chvíli pokorně otevřít možnosti, že tě Bůh volá k jiné cestě. Hodně lidí se už jen při takové představě otřese, jakoby se báli, že by jim Bůh mohl zkazit život, nebo alespoň jejich nynější naivní a idealizovanou představu o jejich budoucím životě. Bůh má s tebou krásný plán - neboj se ho objevit ☺

Mám pocit, že hodně lidí má tento postoj: „Povolání je pouze k duchovnímu stavu, já naštěstí žádné povolání neslyším, tak můžu klidně založit rodinu.“ Já ale myslím, že povolání je i k manželství a rodině. Měl bys být přesvědčený, že tě Bůh povolává k založení rodiny s dívkou, kterou sis zamiloval!

Je mi smutno, když vidím, kolik manželství se po pár letech rozpadá. A značná část těch, co se nerozpadnou navenek, jsou rozpadlé uvnitř. Myslíš, že takto to Bůh chtěl?! Možná se ti lidé dostatečně nezajímali o Jeho vůli, když svůj vztah budovali...

Je mi smutno, když vidím, kolik věřících mužů ve věku kolem 30 let v mém okolí stále ještě neví, co s životem. Dívku pro založení rodiny nemají a NEHLEDAJÍ a o zasvěceném životě pravděpodobně NEUVAŽUJÍ… Smutný obraz!

(Co s těmi všemi kluky bude?! Podaří se jim žít plodný život? Podaří se jim sloužit druhým? Co po sobě zanechají? Co ukáží Pánu, až se jich bude ptát, jak využili čas, který jim byl svěřen?)

 

Jsi povolán k lásce! ♥ Jsi povolán ke službě druhým. Tvůj život má být plodný. Kde jsou tvoje výsledky?